top of page

GENERELL TANNBEHANDLING OG UNDERSØKELSE

Tannundersøkelse

Undersøkelse av tennene bør foretas én til to ganger i året. En tannsjekk vil avdekke behov for behandling av skadede tenner og munnhulens forhold generelt. Dersom det er mer enn ett år siden du sist fikk gjennomført en tannundersøkelse, er det på tide å besøke tannlegen for å kunne forebygge senere tannproblemer.

Redd for tannundersøkelse?

Hos Voss Tannhelsesenter vil du møte spesialiserte tannleger med lang erfaring i møte med pasienter med tannlegeskrekk. Enten du oppsøker tannlegen jevnlig eller det er lenge siden sist du fikk gjennomført en undersøkelse av tennene, kan du være helt trygg på at du er i gode hender hos oss.

Grundig og skånsom tannsjekk

Ved sjekk av tenner vil vi foreta en grundig og skånsom undersøkelse av dine tenner, tannkjøtt og slimhinner i munnen. Som en standard prosedyre foretas det alltid en klinisk undersøkelse, tannrøntgenbilder og oversiktsrøntgen (panoramarøntgen). Det vil også gjennomføres en profesjonell rens av tenner for å fjerne eventuell plakk, tannstein og misfarging. I tillegg gir tannlegen en hygieneinstuksjon med råd om hvordan du best kan ivareta tennene dine. På bakgrunn av denne tannsjekken vil erfarne tannleger kunne gi deg informasjon om tilstanden til dine tenner og det eventuelle behovet for videre behandling. Dersom det er aktuelt med videre behandling vil vi gi deg anbefaling, opplyse om eventuelle alternativer i behandlingen samt. et skriftlig kostnadsoverslag. Som pasient bestemmer du selv hva du ønsker av tannbehandling ut fra dine ønsker, prioriteringer og din økonomi.

Helseskjema

Ved førstegangsundersøkelse vil du få utlevert et helseskjema som skal fylles ut. For tannlegen er dette en viktig orientering om pasientens eventuelle sykdommer og bruk av medikamenter som tas hensyn til i behandlingen. Det er viktig at tannlegen informeres om endringer i medikamentbruk og

helsetilstand ved senere undersøkelser. Alt av opplysninger som gis til tannlegen blir behandlet med en absolutt taushetsplikt, jamført i lov om helsepersonell samt. lov om pasient- og brukerrettighet.

Bestill time hos oss for tannsjekk

Uansett om du sjekket tennene jevnlig, eller om det er mange år siden sist, er du hjertelig velkommen til å bestille time hos oss. Vi har dyktige tannleger med lang erfaring og kort ventetid. Dersom du mistenker at du kan ha hull i tennene, har smerter eller behov for annen behandling – *bestill en time for tannsjekk* (*link til bestilling?) i dag, og få sjekket tennenes tilstand. Vi veileder og hjelper deg gjerne.

bottom of page